1. Limun, mandarin, naranču ili greip posadite na dubinu na kojoj je bio prilikom kupnje (max 5 cm dublje). U početku sadnicu posadite u manju posudu (oko 30 litara) , a poslije 3, 4 godine zamijenite je većom. Mandarin možete posaditi i u zemlju, a donekle i greip na zaštićenom mjestu.
  2. Zemlju u kojoj sadite umjereno pognojite po mogućnosti organskim gnojivom te izbjegavajte zemlju sa povećanom prisutnosti karbonata. Ako dođe do žućenja listova dodajte jedan od preparata kao što su Sequestrene, Rexsene, Zelenu galicu i sl.
  3. Biljku tokom vegetacije (travanj/rujan) četo umjereno zaljevajte, držite je veći dio dana na suncu i umjereno prihranjujte (travanj-lipanj) kompleksnim gnojivom.
  4. Vaša sadnica cijepljena je na specijalnu podlogu poncirus trifoliata, koja joj omogućava da izdrži nešto veće hladnoće, pa tako može preživjeti udare do: limun -6C, mandarin -12C, naranča -9C,       greip – 11C.
  5. Biljku tokom zime čuvajte na temperaturi od 0C do +7C u svijetlom prostoru. Kod viših temperatura zimi može doći do opadanja listova, te biljku odmah preselite u hladniji prostor. Listovi se u proljeće obično obnove.
  6. U prvim godinama uzgoja reducirajte broj plodova da bi se biljka normalno razvila.